Sandisk Ultra 32 GB Flash Bellek Yazma Koruması Problemi

Bu yazıda yazma korumasının nasıl kaldırılacağını açıklıyorum.

İçinde bir sürü özel dosyamın olduğu Sandisk Ultra 32 gb Flash bellek daha alalı kısa bir süre olmasına rağmen “Yazma Koruması” sorunu çıkardı. Flashın içindeki bilgileri görebiliyordum ama dosyayı değiştirme, sil, kes gibi işlemler yapamıyordum. Bazı sorunlu doyalar haricinde kurtarabileceğimi kurtardım sonrada mecburen format atmaya çalıştım ama “Yazma Koruması” nedeniyle format da atamadım. Bu konuda iddialı bir sürü program denedim, kimisi Windows 7'de çalışmadı kimi bu sorunu çözecek kadar güçlü çıkmadı.

Sandisk'in sitesine baktım destek kısmında hiçbirşey yok, siteden ulaşılan forumlarında ise “yapılacak hiçbirşey yok, eğer garantisi devam ediyorsa Sandiskle bağlantıya geçin yenisini göndersinler” diyordu. Bu yolu da özel dosyalarımı başkalarının eline öylece göndermek istemediğimden ve Sandisk'in Türkiye'deki bir temsilciliğine değil Amerika veya Asya merkezine göndermek gibi sıkıntılı işlere girmek istemediğimden uygulamak istemedim. İşin garip yanı bu çok yaygın bir arızaymış ve özel dosyalarını içeren Flash bellekleri göndermek istemeyenlere Sandisk'in sitesindeki forumda bile “kır at” veya “o haliyle kullan” demeye gelen çözümler öneriyorlardı. Bu kadar yaygın bir arıza hakkında bir iki site haricinde Türkçe bilgi bulunmaması da ayrı bi gariplik.

Herneyse, son bir ümitle Chip forumda bir kullanıcının önerisi üzerine alttaki linkte bulunan çözümü denedim. Önerilen flaş bellek yazma koruması kaldırma programı gerçekten işe yaradı ve Flash belleğe format atabildim. Bu kadar sık karşılaşılan bir sorunla muhtemelen tekrar karşılaşırım diye hem tekrar aramayayım hem de aynı sıkıntıdan Flash belleklerini kıracak hale gelenlere bir yardımım olsun diye bu çözümü paylaşıyorum.

Ancak şunları da özellikle belirtmek gerekiyor: Program formattan sonra Flash belleğin aygıt listesinde ismine “silicon power” diye bir ek yapıyor. Anlaşılan bu program çok radikal bir çözüm uyguluyor ama bu çözüm cihazınızı garanti kapsamından çıkarır mı, bilgi güvenliği açısından bir zaafiyete neden olur mu ya da başka bir soruna neden olur mu onu bilmem.

Programı şuradan indirebilirsiniz: Formatter_SiliconPower

İndirin, Usb bellek takılı iken çalıştırın . 5 Dakika kadar bekleyin. Bitince uyarı veriyor. Uzun bir süre program cevap vermez ise usb belleği çıkarın. Yeniden takın ve Windows üzerinden biçimlendirin.

Bizzat denediğim çözümdür. Yukarıdaki metin alıntı değildir. Kesin çözüm...

İlgili arkadaşa da teşekkür ediyorum. Kolay gelsin

8 Yorumlar

  1. SEN CENNETLİKSİN KARDEŞİM. ALLAH RAZI OLSUN SENDEN.

    YanıtlaSil
  2. Amin senden de inşaallah. İşinize yaradığına sevindim

    YanıtlaSil
  3. bende device not found diyor.
    micro sd lerde işe yaramıyor sanırım

    YanıtlaSil
  4. Ben sadece flash bellek üzerinde denedim. Sd kartlarda fiziksel kilit de zarar görmüş olabiliyor bazen. Belki böyle bir sıkıntı vardır

    YanıtlaSil
  5. Mithat BEKAR22/11/17 16:17

    SANDİSK ULTRA 32 GB flaş belleğimi yazma koruma hatasını ortadan kaldırmak için, tüm yardımcı sitelerden önerileri kullanarak 72 saat yoğun çalıştım. Sonunda Sizin programınız sayesinde 2 dakikada başardım. 65 yaşında bir amcanız olarak bilgi paylaşımınız için sizleri kutluyor, sonsuz teşekkürlerimi, sunuyorum.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim güzel geribildirminiz için. İşinize yaradığına sevindim

    YanıtlaSil
  7. mehmet gündemir30/12/19 13:42

    Allah razı olsun bu paylaşım için aylardır uğraşıyordum iyi denk geldi....

    YanıtlaSil
  8. Memnun oldum işine yaradığına. Amin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski