Darbe Geliyor Tedbir Alın

Mursi'ye Türkiye'den yapılan uyarıyı anlatan bir haber… Doğru adamdılar dik durdular. İyi siyaset namına değerlerinden daha fazla tavizi zul kabul ettiler. Sayın Başbakan kadar siyaset oyunu oynayamadılar. Şimdi Allah siz masumları biz zalimlerin arasından çekip alıyor. Siyaset bilmeyi, siyasi davranabilmeyi marifet sayan bizler kendi çirkinliğimizde debelenirken siz bütün bu olan bitenlere daha fazla katlanmak zorunda kalmıyorsunuz.

Türkiye'de de öyle bir dürüst adam vardı: Muhsin Yazıcıoğlu. İnsanlar onun bir siyaset adamı olamayacağını biliyor ve oy vermiyorlardı.

Ölüm sadece fiziki acılar içinde kıvranırken beklenen bir hayır değildir, bazen -işte böyle- ben niye yaşıyorum ya, yoksa çok mu kötü biriyim, yoksa başına kıyamet kopacaklardan biri miyim, adamlar kimseye zulmetmeden, haklarını talep ederken, elde Kur-an, dilde Tekbir habire ölüveriyorlar. Ben, hem de kendimi ölüme, hayatım boyunca en yakın hissettiğim bu zamanımda niye ölemiyorum? Ben de o mühlet verilenlerden miyim yoksa?

Daha ne günahlarım var da… affetsen hani belki, belki ölsem daha mı iyi mi gelir acaba Allah'ım? Elbet defalarca şükür etmeye sebebim var ve ben böyle bir hayatta ölüm isteyip haddimi aşmış olmaktan sana sığınırım ama söylemek istediğim ölmenin onurlu ve kutlu bir yolu varken yaşamak bi ceza olabilir mi acaba? Eğer cezaysa öleyazıp ölememeyi cezamın sonuna yaklaşmak olarak görebilir miyim Allah'ım?

Belki bir hayır saklıdır yaşamakta. Ben bilmem Allah bilir ama akletmeye çalışmakta hem mükellefiyetim hem refleksim. Belki hazır değilimdir ölmeye henüz. Belki nefsimin taşıdığı kötülük potansiyelini görüp beni öyle kötü bir insan olmaktan alıkoyduğu için Allah'a şükretmektir bütün varlık amacım. Daha bu sabah radyoda, zamanında tatil için Bosnaya giden Esed çiftinin “nasıl kayıtsız kalabilmişiz Bosna'ya” diye hayıflandıklarından bahsediliyordu. Bir göz doktoru olup zalime buğz, mazluma şevkat besleyecek, güzel bir hanımın kocası hayırlı evlatların babası olacağın bir hayatın olacaktı belki Esed… deniliyordu radyoda yaklaşık olarak, şimdi Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük katillerinden biri olan cani hakkında. Yani…?

Yani hidayet Allah'tan. Allah Sırat-ı Mustakim'den ayırmasın. Katında bilemediğimiz nice hayırlar vardır. Ölümün de yaşamanın da elbet en hayırlısı onun katındandır. Hakkımızdan hayırlısını nasip etsin.

Darbe geliyor tedbir alýn - Politika

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski