Türkten Rusa Dost Olmaz Post Olur

      Eskilerin kadim bilgeliği "Ayıdan post, Rustan dost olmaz" diye buyurmuş ve taşı gediğine koymuş. Ama görünen o ki hem Rus hem de Rus destekli Eski Dini Yeni Yerli ve Milli Kurt Reisimiz bu taşın etrafında bir gedik daha arıyor. Öyleyse yenileyerek yineleyelim bizde: Rus Türkten kurt postu yapıp üstüne oturmak için dost ister. Nitekim yapmadığı şey mi? Değil. Bütün bir müslüman Türk dünyası yüzlerce yıldır Rusun altında inim inim inlemiyor mu? Daha da ötesi. Macar, Bulgar, Peçenek, Sibir, Kırım (...) Türkleri Slavlaşıp kimliklerini kaybetmediler mi? Yetmedi şimdi bir de Türkiye Türklerini mi peşkeş çekeceğiz? Abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz. Buyrun bi kaç örnek:

 Haberin devamında başka bir ülkede sahip olduğumuz TEK nükleer santralimiz deniyor.

 

    Hele bu gaz merkezi meselesi tam bir çapa görevi yapacak Türkiye Rusya Batı ilişkilerinde. Çünkü Rusya bunu Türkiyenin kara kaşına kara gözüne hayran olduğu için istemiyor, bugün ve ilerde olası bu tür krizlerde Batı yaptırımlarının etrafından dolaşabilmek için Türkiyeyi bir nevi Truva atı olarak kullanmak istediği için Türkiyeyi dolduruşa getiriyor. Peki yine böyle ciddi bir krizde Batı Türkiyenin bu pozisyonuna ne kadar tahammül eder? Yani giderek bu Batı Türkiye ilişkilerinde oyun bozucu bir faktör halini almaz mı? Bugün için sular durulmuş gibi görünüyor ama yarın daha ciddi bir krizdi Türkiye ile ipler kopma noktasına gelir ve şimdi tercih olan Rusçuluk o gün mecburiyet halini alır.

    Hem atom enerjisinde bağımlıyız, doğalgazda bağımlıyız, kömürde bağımlıyız... Bunun neresi denge oluyor allasen?

    Peki geçenlerde AB Konseyi Başkanının bize sorduğu o soruyu soruyormuyuz kendimize: Bir tarafta Rusya, İran, Çin var bir tarafta Avrupa, İngiltere. Amerika. Yani gerçekten zor bir seçim ama eğer bir seçim durumundaysak Batı paktı çok daha uygun değil mi bize?

    Her ne kadar RTE yakınlarda "Putin'e de Batıya güvendiğim kadar güveniyorum" dese de bence kantarın topuzu kaçtı kaçacak...

    Tabii en nihayetinde gönül ister ki bir müslüman Türk birliği kurulsun, o ayrı. Ki o da yine olacaksa Rusla omuzdaş olmuş bir Türkiye ile olmaz; olursa yine Batı müttefiki bir Türkiye olarak mümkün olur. Yani ilginç bir şekilde müslüman Türk sömürüsünde birleşmiş bir karşı cephe varken (Rus, Çin, İran) Batı karşısında Rusu güçlendirmek akıllıca olur mu?

    Rus sömürgesine dönüşmüş bir Türkiye görmekten Allah'a sığınırım.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski