Doğal Seçilimin Türlerin Kökeni Olmasının İmkansızlığı Üzerine

Şöyle bir manzaraya karşı şöyle bir not düşelim kenara: 'Varolma Mücadelesinde Doğal Seçilim' başlığı şunu düşündürttü: 1. Darwin türlerin kökenini açıklamış göründü ama 'Can'ın kökeni büyük bir oyunbozan olarak duruyor ortada. Dolayısıyla 'Can'ın kökenine kadar yaslanan bir temel olmadan 'türlerin kökeni' iddiaları spekülasyondan ibaret kalır.
2. Entropi diye birşey var, o da büyük bir oyunbozan bence. Yani Termodinamiğe göre 'Can' ve 'Tür' gibi kompleks yapıların hiç yoktan oluşması ve varlığını sürdürmesi mümkün olamaz. Çünkü kavramsal olarak, bozunma esastır. Varlık, cansız maddeden ibaretken, sürekli bozunmaya yönelik davranırken, dışarıdan bir müdahale olmadan 'Can' gibi son derece karmaşık bir varoluş biçimini üretemez. Ürettiğine inanılsa dahi 'Can'ın o Darwinist en basit halindeyken onca bozunmaya yönelik dış etkene karşı varlığını sürdürmesi düşünüşemez. Buna da inanılsa da sürecin zaman geçtikçe daha karmaşık türler üretmesi düşünülemez. Hasılı 'Can', 'Tür' ve Entropi bir arada bulunmaları mümkün olmayan kavramlardır. Elbette bu gerçek 'Dünya'nın bi kaç milyon yılı' gibi kapalı ve 'Varoluş'a veya evrenin tamamına göre küçük bir sistem için kısa sürede geçerli değil gibi görünebilir ama bu halde de 'Can'ın ve 'Tür'ün devamlılığının imkansız olduğu gerçeği değişmez. Bir odadaki moleküllerin tamamının biraraya toplanıp düzgün bir küp oluşturması ne kadar düşük bir olasılıksa aynı moleküllerin bir protein sentezlemesi ondan bile düşük bir olasılıktır. Bu olasılığın gerçekleştiğini varsayacaksak, o proteini meydana getiren enerjinin o dar çevrede yarattığı düzensizlikte o proteinin varlığını devam ettirmesinin artık çılgınlık seviyesindeki düşük olasılığınında nasıl olup gerçekleştiğini açıklamamız gerekir. 
3. Daha kavramsal boyutta ise 'bilim' dahi doğal hali düzensizliğe doğru olan bir 'sistem'in varlığını kabul ediyorken başlangıç düzenini düzenleyiciden bağımsız düşünmek rasyonel olmuyor maalesef. Bu sadece bilimcilere 'spekülatif' gelen ilk yaratılış hakkında bir çıkarım değildir çünkü. Aynı zamanda sistemi 'Can'ın kaynağı, 'Tür'ün kaynağı olmaklığıyla da besleyen bir kaynağı tespit etmeyle de alakalı bir çıkarımdır. 
Hasılı İradesiz, akılsız, bir varlığın iradeli, akıllı bir varlığı meydana getşrecek şekilde gelişmesi imkansızdır. Madem doğal seçilim zayıfı eliyor, neden canlılık en zayıf halindeyken elenmedi?

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski