Bir Hepsiburada ve Webdenal Ortak Sömürgenliği

2 gün önce yine bir Hepsiburada kampanyasına kanıp bir Asus Zenfone 2 64 GB telefon satın aldım. Tabii ki telefon sorunlu ve ben tabiiki iade etmeye çalışıyorum.

Hepsiburada'ya da iade kısmına yazdığım metinde bildirdiğim üzere telefon hiç açılmıyor. Şarj da olmuyor. Elektronik bir cihaz alıyorsanız bunun biraz da kısmetli olmakla ilgili bir boyutu olduğunu bilirsiniz.

Ancak kötü olan şu: Telefonun ekranında koruyucu bant yoktu. Yani bu telefon daha önce elden geçmiş. Muhtemelen arızalı olduğu daha bu ilk deneyimde anlaşılmış ve belki de bir müşteriden geri dönmüştü. İyi niyetli satıcılarda olması gereken nedir? Sorunlu olduğu açık ayan beyan olan telefonu, tekrar paketleyip, paketi de tekrar naylon bir kılıfa geçirip yeni bir müşteriye satmamasıdır. Ya da müşteriye gidip geri dönmüş bir telefonu, bu özelliğini bildirerek satmasıdır. Normalde özellikle e-ticaretin yaygınlaşması ile birlikte bu özellikli ürünler bu özellikleri bildirilerek satılmıyor mu? Satılıyor (Refurbished). Ama Türkiye'de mi? Elbetteki hayır. Türkiye'deki satıcılar sahtekarlıkla para kazanmayı daha cazip buluyor olmalılar. Normalde ayıbından veya ikinci el olmasından dolayı zaten ucuza satılması gereken ürünü, bu durumunu bildirmeden, bi de üstüne bir kampanya yapmış gibi yutturarak satmak daha cazip geliyor tabii ama daha ahlaklı mı?

Bende neler söylüyorum Allah'ım aşkına...

(Bu konuda Asus Distribütörünün'de bir katkısı varsa diye , bu satırları onlara rezerve ettiğimi bildirmek isterim.)

(Ayriyyeten bir ürün inceleme yazısı olacağını umduğum bu yazıyı, yaşadığımız bu hal ile hiç edip, kursağımda heves bırakanlara inat iki fotoğraf ile tatmin edeyim ve ekleyeyim ki o afilli arka kapak tamamen plastik. Ne kadar ilginç değil mi? Hafifilik açısından iyi tabii ama işte çok ucuz duruyor yav. Birşeyler de yazmış oldum ama neydağ iki satırda mi yazmiyağ :P

[gallery ids="2548,2549" columns="2" size="medium"]

)

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski