Eski Cihazı Tamir Ettirmeden Kabul Etmeyen Türk Telekom

AdsızYine bir sorunlu alış- veriş macerasıyla karşınızdayım.

Türk Telekom'un internet sitesinde "Akıllı Telefon" başlığına tıklayınca açılan sayfada akıllı telefonlar için düzenlenmiş kampanyaların listelendiği bir sayfa çıkıyor. Bu sayfada "Cihaz Yenileme Kampanyası" isimli bir kampanya görünüyor.

Bu kampanyaya göre Türk Telekom eski cihazınızı alıp, zihazın durumuna göre bir indirimi yeni alacağınız cihazın taksitlerine yansıtarak telefonunuzu yenilemeyi vaadediyor.

Ancak tahmin edebileceğiniz gibi işler öyle yürümüyor. Henüz doğrulayamadığım bir bilgiye göre sattıkları oranda eski cihaz toplamak zorunda olan şirketler sanırım bu sorunu çözebilmek için böyle kampanyalar düzenliyorlar ama uygulamasına gelince oldukça sorunlu.

Bu kampanyayı sitede ilk görüşümden sonra bir türk Telekom Bayisine gittim. Aldığım ilk cevap "o kampanya Doğu Anadolu'ya henüz tanımlanmadı. Biz yapamıyoruz o kampanyayı" şeklinde oldu. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra aynı bayiye tekrar gittim ve yine aynı cevabı aldım. Bunun üzerine aynı gün başka bayiye gittim. Bu bayi ise "o kampanya bitti" diye cevapladı. Durumu ilginç bulduğum için ordan çıkar çıkmaz başka bir bayiye girdim hemen. Bu bayi tabelasını değiştirmediği için hala Avea bayisi olarak görünüyordu. Zaten verdikleri cevapta buna uygun bir cevap oldu. "Biz birleşme işlemine dahil olmadık. Dolayısıyla Türk Telekomun o kampanyası bizde geçerli değil. İl müdürlüğüne bir gidin isterseniz.". Bu garip cevap üzerine hemen karşıdaki il müdürlüğüne girdim ve kampanyayı sordum. Daha ilginç bir cevabı da ordan aldım: "Öyle bir kampanya var mı? Nerden öğrendiniz var olduğunu"

Yeni bir kampanyadır veya henüz bitmiş bir kampanyadır belli ki bir belirsizlik var diye bir kaç gün erteledim bununla ilgilenmeyi. Aradan 10 gün kadar geçtikten sonra Türk Telekom internet sitesinden tekrar baktım kampanyanın sayfasına, sayfa aynen duruyordu, hatta daha önce dikkatimi çekmeyen bir kısmı da yeni farkettim: Kampanya tabletleri de kapsıyordu.

Tekrar kampanyayı soruşturmaya başladım ama bu kez 444 1 444'den yani müşteri hizmetleri hattından başladım. 28 Mayıs'da müşteri hizmetlerini ilk aradığımda yetkili kampanyanı var olduğunu ve devam ettiğini söyledi. Ben yukarıda yazdığım durumu özetleyince bir bayiye tekrar gitmemi, bayi kampanyayı uygulamak istemeyen bir cevap verirse bayinin yanındayken müşteri hizmetlerini aramam durumunda gereken cevabın bayiye de verilebileceğini söylediler. "Bayiyle illa benim telefonum üzerinden mi bağlantıya geçmek zorundasınız. Ben bayilerin bilgilerini vereyim siz ilgili biriminiz üzerinde bayilere gereken cevapları verin" deyince de öyle bir uygulamaları olmadığını söylediler. Bunun üzerine nasıl olupta bayiler hakkında böyle bir uygulama olmadığını anlayamadığım için bir şikayet kaydı oluşturmak istediğimi söyledim. Şikayet kaydını almamak için elinden gleni yaptı ama meselenin hem türk Telekom hem bayiler tarafından ipe un serme mantığı gereğince ele alındığına inandığım için ısrarcı olup neredeyse zorla iki bayi hakkında kayıt açtırdım.

Aynı gün başka bir bayiye gittim ve yine cihaz değiştirme kampanyasından faydalanmak istediğimi söyledim. Bu bayinin cevabı ise bence en acayip olanı idi. Hiçbir bayi cihazı görme gereği bile duymadığı için ilk defa o bayiye cihazı neredeyse zorla gösterdim ve ekranının köşesinden kırık olduğunu ama cihazın hala çalıştığını, hatta o anda kullandığımı söyledim. Bayi: "Ekranı yaptırıp getirin" dedi. Yani elden çıkarmak istediğim cihazı bayi ancak yaptırdıktan sonra değişime kabul edecekti.

İnanılır gibi değil ama hemen o anda Türk Telekom Müşteri hizmetleri hattını aradım ve az önce müşteri hizmetlerinin önerdiği şekilde kampanyayı uygulamak istemeyen bir bayinin yanındayken müşteri hizmetlerini aramamın iyi olacağı tavsiyesi gereği aradığımı ve şu anda bayinin telefonumu "ekranını yaptırdıktan sonra değişim kampanyasına kabul edeceğini" söyledim. Biraz bekletti, üstlerine sordu döndüğünde verdiği cevap daha da inanılmazdı: "Bayi öyle demişse sizde öye yapın." Madem böyle bir şart var neden internet sitesinde şartlar arasında yazmıyor bu dediğimde, hemen o anda internet sitesinden okuyarak bana şartları saydı, ekranın sağlam olması şartınının orda yazacağını umarak. Ancak sitede öyle bir şart yoktu. Tekrar sordum nasıl var olmayan bir şartla beni kampanyanın dışında tutabiliyorsunuz diye. "Bayi bunun şart olduğunu söylemiş işte" diye cevapladı. Şimdi son cevabınız nedir, ben bunu farklı mecralara taşırım ona göre dedim. Son cevapları "cihazınızı ancak yaptırdıktan sonra değişim kampanyasına sokabilirsiniz" idi

Bomba üstüne bomba patlatan Türk Telekom karşısında gerçekten şaşkınlığımı engelleyemiyorum. Daha önce bir sürü saçma uygulamasına rastladığım Türk Telekom bu sefer zirve yaptı diyebilirim. Şimdilik burada bu saçma uygulama hakkında insanlara bilgi verme amacıyla bu yazıyı yazıyorum ama bu meseleyi araştıracağım ve ulaşacağım böyle takla üstüne takla atmalarının nedenine ulaşacağım inşaallah.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski