İki Gözüm Ahmet

filmsecimi:

Doğrusu, onları da çok üst düzey filmler olarak görmesem de yine de Naim, Müslüm gibi biyografik filmleri az çok kayda değer bulduğumdan, Ahmet İki Gözüm filmini de, pek araştırmadan, nasıl olsa yakaladığı furyayı devam ettiren aynı yapımcının yeni işidir diye izledim. Ancak maalesef tam bir sükutu hayal oldu. Bu nedenle çok enine boyuna yazmayacağım: Olmamış

Belli ki Ahmet Kaya'nın hatırasını yadetmek istemişler ama keşke biraz daha emek verseymisler, biraz daha işten anlayan bir ekiple calişsaymislar vs. Yani belli bir hayat hikayesini bile, nasıl becermişlerse, kopuk kopuk, yer yer “ne alaka şimdi”, “buraya nerden geldik” dedirte dedirte anlatmışlar.

Hasılı koca filmden Ahmet Kaya'nın hayat hikayesine dair bi kaç ayrıntıdan ve yarım yamalak bi kaç sinematografik ögeden başka birşey kalmadan bitiyor film. Bir de meslekten bir sinemacı olmam hasebiyle, Gani Şavata filmi izlemedim demem artik. Sizin izlemenize bence gerek yok. Ahmet Kaya seveniyseniz türküleriyle şarkılarıyla yetineceksiniz artık.

Fatih Özdemir

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski