Bu Cadde Çıkmaz Sokak

Yeniyüzyıl gazetesinde altının bir finansal gösterge olarak 4 bin yılı incelenmiş.

Buradan öğrendiğimize göre altın bu dönemde inanılmaz değerli.Yazar bunu kriz zamanlarında altının güvenli liman olarak görülmesine bağlıyor.

Bana ilginç gelen başka göstergelerde var: Örneğin petrolün garip değerlere yükseltilip düşürülmesi, Vatikan'ın dönüp dönüp "3. Dünya savaşı bu değilse nedir" diye tiratlar fırlatması, Güneydoğu'da büyük lojistik ve taktik destek aldığı belli olan ve Sırp, İngiliz, Almanlardan müteşekkil teröristlere karşı yürütülen mücadele, 2. Dünya savaşından beri ilk defa bir Rus uçağının Suriye'de Türkiye tarafından düşürülmesi, yine Suriye'de yıllardır devam eden "Vekalet Savaşları", Türkiye'nin iki ülkenin topraklarını bombalaması, 4-5 ülkede askeri üs kurması v.s

Bunlar nelerin göstergeleri sanırım siz de az çok fikir sahibisinizdir.

Felaketi haber vermek değil bu yazının amacı. Felaket zaten en son dün yine Ankara'da zuhur etti.

Amacım böyle bir ortamda ayrışmak için herşeyi bahane eder bir zihniyete girmiş olmamızı işaret etmek. Terörle mücadele edilir, "niye ettin" diyenlerle "geç müdahale ettin" diyenler "iyi ettin" diyenlere karşı cephe olurlar; terör Ankara'yı vurur "niye müdahale etmedin" diyenler "müdahale ettik" diyenlere cephe açarlar. Suriye'ye müdahil olunur "ne işimiz var" diyenler "az müdahale ettik" diyenlerle kanlı bıçaklı olurlar...

Fikir beyan etmek başka bişeydir, kutuplaşmak başka. Birinin her beyaz dediğine kara demek başka birşeydir , eleştirmek, muhalefet etmek başka.

Korkarım ki an gelecek ve biz "iyi de ben bu insanlarla niye birarada yaşıyorum ki, ortak neyim var ki benim bunlarla" diyeceğiz. Veya belki hiç böyle şeyler söylemeden bize gayet doğal gelen bir şekilde "herkes kendi yoluna gidecek"; ya da belki en kötüsü herkes gitmek istediği yöne doğru çekiştirirken ülkeyi ve birbirimizi parçalayacağız.

Daha önce de söylemiştim yine söylemiş olacağım: Fırtına yaklaşıyorken başımızdaki çatıyı yıkmayalım. Birbimizi bazen eleştirelim ama arada sahipte çıkalım. Yoksa başka ülke insanlarının insafına kalırız Allah korusun.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski