Ceviz Kabuğunu Doldurmayan İşler

       Bu ülkenin en büyük problemlerindendir aklı başında muhalefet eksikliği. Muhalefet edilmesi, aklı başında alternatif çözümler üretilmesi gereken onlarca sorunumuz varken, “ceviz kabuğunu doldurmayan şeyleri” bahane etmek çoğunluğu ikna etmiyor. İkna etmesi bir yana ikna olmayanların “ceviz kabuğunu doldurmayan işleri” dert edenlere karşı saflarını iyice sıkılaştırmalarına, “işte bunlar böyle lüzumsuz işlerle uğraşan, kötü niyetli insanlar. bunlar ne söylerse yanlıştır, tetik durun” dercesine bir havaya girmelerine neden oluyor.

       “Ceviz kabuğunu doldurmayan işlerle” uğraşanlar vizyon yoksunluğundan eleştirilmesi gereken şeyleri bulamazlar, bulduğunu sandıklarını doğru düzgün eleştiremezler, eleştirdiklerinin yerine doğrusunu öneremezler, iyi bir öneri sandıklarını uygulamaya geçiremezler. Çünkü kendilerini sadece “sevmediklerinin” değili olarak tanımlayabilecek kadar çapları vardır. Bu davranışları, “sevmediklerini” “sevenleri” ise değilin değili olmaya zorlar yukarıda açıkladığım gibi. Bir süre sonra her iki tarafta tam anlamıyla, herhangi bir şeyin değili olmaktan başka hiçbir şey ifade etmez hale düşerler.

       Hasılı, bırakın “ceviz kabuğunu” “ceviz ağacı” bile sorunlar sıralamasında en altlardayken bazı “hareketlerden” doğru düzgün bir sonuç çıkmasını beklemiyorum. En fazla “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkında, Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında” gibi biraz nostaljik, biraz taklitçi, geçmişte saplanıp kalmış bir zevke uygun şarkılar eşliğinde bir kaç milyon liralık zarara neden olan bir eğlence (!) olur o kadar.

       Daha fazlası mı olur? Daha neler… Yaklaşan “Orman Yangınını” görebilen var mı?

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski