İsrail, Batı Şeriadan Sonra Mısır Sınırına da Duvar Örüyor

İsrail, daha önce Berlin Duvarı ile denenmiş ama zamanla turistik yapıya dönüşmüş bir çözümle kendini koruyacağını düşünüyor. Barış içinde yaşamanın imkanını araştırmak yerine, savaş için cephe kazar gibi duvar inşa etmek, asıl niyetinin ne olduğu konusunda şüpheye yer bırakmıyor. Etrafını ateşe verip kendini duvarlarla koruyacağını sanmak nasıl bir zihniyetin ürünüdür?

İsrail yeni zamanların Demir Perdesi olma yolunda. Hatırlayın Berlin Duvarının fonksiyonunu, insanlar baskıdan, zulümden, özgürlüğe kaçmasınlar diye yapılmıştı. Sonsuza kadar devam edebildi mi? Çözümü barışta değil, savaşta, saldırganlıkta ararsanız, kurduğunuz düzeni ancak sürekli savaşarak devam ettirmek zorunda kalacağınızı göremiyormusunuz? Aç bi ilaç kalan insanlar bir de duvarla çevrelendiklerinde oturup ölümü mü bekleyecekler sanıyorsunuz? Peki o kadar mazlumun ahı kalırmı yanınıza? 

Nasıl Çin Seddi anlamsızlaştıysa, Berlin Duvarı yıkıldıysa, İsaril'in Zulüm Perdeleri de yıkılacaktır tabii. Ancak Önemli olan yıkılacağı belli duvarlar inşa eden bir zihniyettense yıkılacağı belli bile olsa barış inşa etmek için çabalayan bir zihniyete sahip olmaktır. Aksi halde tarihteki yeriniz zalimlerin yanıdır.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski