Göbeklitepe - Şanlıurfa

 

 

İlk bineğim :)
Toplam bin fav a bununla Erzurum-Şanlıurfa Göbeklitepe yaparım ;P 🤔😳🤣


 

 

 

 

 

 

 

Sandıklar kapandı ve 100 like olarak tescil edildi sonuç. Kusura bakmayın da 100 like beni motorla Erzincan a bile götürmez :D Şakası bir yana nihayet Göbeklitepe deyim, otobüsle ;) Hacı göbekli oldum 🤪🤣🤫

 

 

 

 

 

 

 


Bu sıcakta erimemek için mağaralar en iyi çözümmüş. Sabahtan beri sesim de bi güzelleşti zati. Hasılı Oxford yok ama Urfa mağaraları var. Ya Tatlıses oluyorsun ya Halilurrahman ya da Eyüp. Boş yok Urfa da :) Sanırım coğrafya kader değil ama her coğrafyanın bir kaderi var. İnsan hareketli bir canlı olarak coğrafyasını değiştirince bu kadere eklemleniyor ve bu kaderden payına düşeni alıyor.
Ne diyirsiz iki satır felsefe demi yapmiyax :P
Manzaram ise ekteki gibidir. Arz ettim


 




Urfa kalesi ve bulunduğu tepeden çepeçevre (panaromik den daha güzel bi kelime bence) Urfa...
Toprak rengi, kayalıklar, yapılaşma şekilleri, kubbeler... Zeytin Tepesinden çektiğim fotoğraflar geldi gözümün önüne, Kudüs’e de benzetmedim değil.
Yine, yakın coğrafyalar, benzer hikayeler...



Mancınık henüz kurulmuş gibi ayakta
Toprak henüz sönmüş gibi yanık
Bahçe henüz yeşermiş gibi taze
İbrahim henüz
Nemrut henüz
“Bahçe bizim, gül bizdedir” İnşaallah

 

 

 

 

 

 

 Mübareğin kabrine ulaşmak da çok sabır ve azim istiyor.
Bu arada bizzat gördüm sabır taşı hakikaten çatlamış, hatta parçalanma alametleri de belirmiş. Bence kendinize muxat olun.


Belediye mutfak müzesi yapmış. Bizimkiler Erzurum evleri diye boğucu bir yere, para tuzağına mecbur bırakıyor milleti. @erzurumbld25 bak diğer belediyeler neler yapıyor. (Son foto hariç. O çarşıdaki bir esnaf lokantasından karışık kebap :)







Fatih Özdemir

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski