Zaten Busuu Da Ne Demekse

Yaklaşık 4 ay kadar önce karantina döneminde öncelikle İngilizce'mi geliştireyim ve devamında başka dillere de çalışayım diye Google Play'in "Editörün Seçimi" olarak işaretlemesine de güvenerek Busuu dil öğrenme programını indirim döneminde 60 tl civarı bir para ödeyerek satın aldım. Daha doğrusu bir yıllık kullanım satın aldım (Bence ilk daçmalık budur, neden 1 yıllık kullanım. Neden uygulamayı sayıççtın almış olmuyoruz?) Ancak kullandıkça hem uygulamada bir çok teknik sorunla karşılaştım hem de -zaten bildiğim konuları da tekrar etmiş olurum diye en alt seviyeden başladığım için hata olduğundan emin olduğum- bir çok gramer hatasıyla karşılaştım (Bu nedenle artık Google Play'in "Editörün Seçimi" martavalına da zerrece güvenmiyorum. Zaten daha görünmüyor pek. İnsanların güvenini sarstıkları için kaldırdılar belki de).
Doğrusu Google Play'de iki yıldız verip bu sorunları da yazınca bazı düzeltmeler yaptılar. Teknik ve gramer sorunları azaldı. Ama hala hem bu hatalar varlar ve ayrıca yeni sorunlar da yaşatmaya devam ediyorlar. Şu an müşteri desteğiyle sorun yaşadığım için ve diğer ek sorunları da yazmak istediğim için yorumumu genişletmek istedim. Ancak Google Play'deki karakter sayısı sınırlaması nedeniyle hepsini yazamadım. Böylece konu buraya taştı ve bir uygulama incelemesine dönüştü.
Aşağıda tırnak içindeki ifadeler Google Play'deki yorumumdur. Diğer ek yorumlarımı da bu giriş metninde olduğu gibi çeşitli yerlere serpiştirilmiş olarak bulacaksınız. Umarım faydalı olur.
 "Programatik hatalar var. Para ödediğim halde hala özel hoca reklamı çıkıyor. Gramatik hatalar var. Beklediğimi pek bulamadım. Duolingo kesinlikle daha iyi, en azından bedava ve destek isteyecek mekanizması da var. Busuu yu tavsiye etmiyorum. Duolingo gayet iyi.
Ek olarak korkunç bir destek mekanizması var. Postun kıllarını saydırmadan hiçbirşey düzeltmiyorlar.
Ayrıca İngilizce harici dillere yaklaşımları hep beginner seviyesinde. Bunu da açıkça gösteriyorlar."

Vaadettikleri en yüksek İngilizce seviyesi ise B2 (A1<A2<B1<B2) Yani orta üzeri. Daha ilerisine isteseniz de gidemiyorsunuz, çünkü ders yok. 
Görüldüğü gibi bazı derslerde ilerlemek için düğme yok. Bu durumu yukarıdaki gibi ekran görüntüsü ile bildirdiğim halde hala çözüm yok.
Bu da yazışmalarımız:

Android 10****** sürümü, MIUI 1****, R**** telefon, 21 3 0 562 Busuu sürümü.
B2 kursu 5. Ve 21. Derslerde ilerlemek için düğme yok. Daha önce 5. Ders için ekran görüntüsü göndermiştim. Anlaşılan zahmet edip bakmıyorsunuz bile. Tabii zahmeti kullanıcıya çektirip şikayet edemez hale getirip kolay kolay para kazanmak varken... Değil mi?
Yine de 21. Ders için de ekran görüntüsünü koyuyorum.
Image


Kimden: Busuu Support <support@busuu.zendesk.com>
Gönderildi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 17:03
Kime: Fatih
Konu: #9765455 RE: Bir Hata

##- Lütfen yanıtınızı bu satırın üzerine yazın -##



Emir, 6 May 2021 15:03 GMT+1:
Merhaba Fatih Bey,

Geç geri dönüşümüz için üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız aksaklıklar için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz.

Sizlerden gelen geri bildirimler, beklediğiniz hizmet kalitesine ulaşabilmemiz için yapacağımız güncellemeler üzerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Lütfen uygulamayı yeniden yüklemeyi deneyin veya uygulamayı en son sürümüne güncelleyin, çünkü bu genellikle sorunu düzeltir. Sorun devam ederse, araştırmamıza yardımcı olmak için lütfen bize aşağıdaki bilgileri sağlayın:
Kullandığınız cihazın markası ve işletim sistemi (ör. İPhone X iOS 12 / Samsung S9 Android 8.0)
Kullandığınız uygulamanın sürümü (bu bilgiyi cihazınızdaki App Store / Google Play mağazasında bulabilirsiniz)
Kursun hangi bölümünde hatayı gördüğünüzü belirtin, örneğin: A1, ders 3, ünite 1, kelime bilgisi
Sorunu daha ayrıntılı olarak göstermek için herhangi bir ekran görüntüsü

Cevabınızı bekliyorum.
Saygılarımla,
Emir
Busuu Müşteri Hizmetleri




Fatih, 2 May 2021 12:19 GMT+1:

Derslerin birinde ('Turkish Delight') ilerlemeye yönelik herhangi bir düğme görünmüyor. Ekran görüntüsünü eklemeye çalışacağım. Umarım hızlı bir şekilde çözülür.

Ek(ler)
Screenshot_2021-05-02-12-15-53-273_com.busuu.android.enc.jpg


Hasılı kelam diğer taraftaki tamamen ücretsiz Duolingo yanında hiç iyi bir alternatif değil. Duolingo ya para ödeseniz bile gönüllü olmuş oluyorsunuz. Burada ise kandırılmış oluyorsunuz.
Busuu böyleyken böyle...

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski