The Old Guard

filmsecimi:

Charlize Theron üzerine kurulmuş ve bir Güney Afrika’lı olmasından olsa gerek lütfedip bazen zencilere özellikle ‘Freeman’ ismiyle özgürlüklerini bahşettiği zencilere bazı dünyayı kurtaranı kurtarma görevlerini bahşettiği bir film. Bir çakma İskoçyalı izlemek isteyen buyursun. Ha bir de artık sazı iyice ele almış Eşcinsel lobisinin romantize tiratlarını izlemek isteyenler filan…
Amerikalılar Amerikalı olmalarına dair tüm kötülüklerini CIA ajanlarının üstüne yıkıp kenara çekilmeye, daha ötesi soylarını İskitlere filan kadar götürmeye çalışsalar da tükenmiş Hollywood’un ekmeğini hala yemekte beis görmeyen bir Amerikalılaşmış Güney Afrikalı sömürgen beyazı nerde görsek tanırız.
Ayrıca yaşlanmayı kabullenemeyen, uzuuun zaman sonra belki bir gün ölebilecek ama bugün değil (”not today“;) ve yaptıklarıyla hep insanlığı kurtaran, ayrıca taaa İskitlerden bu yana insanlığın ilerleyişine (!) büyük katkı sağlamış kültürlerin mirasçısı olan bir Amerikalı hikayesi “yav he he“ dedirtiyor sadece. Hele bir de bir klip veya reklam filmi izliyormuş havası veren müzik seçimleri ve marka yerleştirmelerini de hesaba katınca ‘benim vaktim ziyan oldu sizin ki olmasın’ diye bir de üzerine yazarak zaman kaybına razı olabiliyorum.

Bir de aklımda kalmışken “saygılı ol“ diye diye insanların evlerini başlarına yıkıp, hayatlarına kastedip, yaşam tarzlarına saldırıp bir de bundan destan devşiriyorsunuz ya, hakikaten insanlık tarihinin en yüzsüz kültürü olmaya adaysınız bence.

Yazımın bu en nadide satırlarını da size ayırıyorum Netfliks: Öyle böyle değil; hakikaten çöp işlere imza atıyorsunuz. O kadar eleştirdiğim Hollywood’un bile yine bir izlenebilitesi vardı, hele klasik Hollywood’da sizinkilerinki yanında önemli bazı ürünler vermişlerdi. Sizin yapımlarınızdan hangisini izlediysem bildiğin çöptü çöp… Gelen gideni öyle böyle değil çok aratıyor.

Pek hazzedememiştim Marvel Evreni denilen Hollywood akımından. Yoğunluğu azalmış görünse de böyle süper kahraman kalıntıları üzerinden hala devam ediyor denilebilir. Onları izlediyseniz ve sevdiyseniz bu sizin vaktinizi ziyan etmiyor olabilir.

Fatih Özdemir

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski