Test Müşterisi Olmayı Düşünüyorum. Güzel Danışmanları Olan Markalar Eqlesin

Bir sistemde muhtemel ne kadar hata noktası varsa hepsini itinayla buluyorum çünkü. Çektiğim sıkıntı yanıma kar kalıyor. Bari bu bahtsızlıktan bir kazancımız olsun. Varsa test müşterisi pozisyonu herhangi bir firmada, alayına talibim :)

Son maceram Gittigidiyor.com ile... Olay şöle başladı: Bunlar iki tane kampanya yapmışlar. Biri mobil uygulama ile aşılvveriş yapınca %5 indirim yapıyorlar. Diğeri ise Visa'nın bir kampanyası. O kampanyada da sisteme kaydedilmiş bir Visa kredi kartı ile alış veriş yapmış olma şartıyla %5 indirim var. Mobil uygulama kampanyasının süresi daha kısıtlıydı diye önce onu kullanmak istedim. İndirdim mobil uygulamayı telefona alış verişi tamamla dedim ödeme adımında, ödeme onayını beklerken bir hata mesajı "bankadan ödeme alınamadı" diye. Bu hatayı alınca tabii asıl maksat kampanyadan yaralanmak, döndüm siteden diğer kampanyaya. Orda da kredi kartımı kaydettirmiş olmama rağmen kayıtlı kredi kartının görüntülenmesi gereken ekranda loading (yükleniyor) simgeleri döndü durdu. Tabii yazdım bunları müşteri hizmetlerine. Adamlardaki mantık sorun çözmek değil başlarından savmak olduğu için, elbetteki yine bir sonuca ulaşamadık. Şu an aynı ürünleri mecburen, istemeye istemeye Hepsiburada'dan almaya zorluyorlar gibi hissediyorum. Neyse yazışmalar aşağıda. Bakalım nasıl gelişecek olaylar:

Sorun:

"1. Mobil uygulamayı kullanarak %5 indirimle alış veriş yapma kampanyasından faydalanamadım. Çünkü ödeme butonuna tıklayınca "banka ile bağlantı kurulamadı", "ödeme alınamadı" gibi hatalar alıyordum.
2. İnternet sitesi üzerinden visa kartımı kaydederek %5 indirim kampanyasından da faydalanamadım. Çünkü ödeme sayfasına gelince kayıtlı kredi kartlarımın listelenmesi gereken sayfa da loading simgesi baloncuklar döndü durdu.
Kampanay yapmışsınız güzel de, faydalanamadıktan sonra...? Biri kaçtı bari diğerini de kaçırmayalım. İlgilenin lütfen.
Teşekkür ederim"

Cevap:

"Merhaba Fatih Bey,

Yoğunluk nedeniyle geciken cevabım için özür dilerim.

Yaptığım incelemede, ödeme esnasında "PM_PAYGATE_081-ERROR-Order is not full authenticated. mdStatus: 0" kodlu hatayı aldığınızı görüyorum. Bu nedenle, siparişiniz oluşmamıştır.

Aldığınız hata kodunu bankanıza iletmenizi rica ederim. Bankanız size konu hakkında yardımcı olacaktır.

Süreç hakkında bilgi alırsanız, tekrar bu fiş üzerinden bilgi veriniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım.

İyi günler dilerim.

GittiGidiyor'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.
GittiGidiyor Müşteri Hizmetleri - Murat"

Banka: Kartınız internette alış verişe açılmıştır. (İyi de zaten açıktı. Al sana bir baştan savma daha)

Soru:

"Daha önceki sorunu nasıl okudunuz da hangi mantıkla beni bankaya yönlendirdiniz bilmiyorum ama şimdi dikkat edin çünkü Yaklaşık 10 gündür bununla uğraşıyorum. Visa kampanyası ve mobil uygulama ile alışveriş kampanyası ÇALIŞMIYOR. Ne hata aldığınız umurumda değil. Çalışmayan sizin siteniz. Halkbank çözdüğünü bildirdi ama onlarda neyi çözmüşse artık...? Değişen hiçbirşey yok, çünkü bence sorun sizin sisteminizde. Siteniz kayıtlı kredi kartlarını listelemiyor mobil uygulamanız ise bankadan ödeme alamıyordu. Daha da anlaşılmadıydsa beni sağa sola yönlendireceğinize işten anlayan biri beni arasın ayrıntıları öğrensin. Bu son mesajımdır. Daha çözülmezse kötü niyetli olduğunuzu, aldatıcı kampanya yaptığınızı varsayacağım."

Cevap:

"Merhaba,

Aldığınız hata bankanız kaynaklıdır. Sistemlerimizle ilgili herhangi bir sorun mevcut değildir. Sistemlerimizle ilgili bir sorun yaşanıyor olsaydı, şu anda hiç bir kullanımız ödeme yapamıyor olurdu. Ödemesini başarılı bir şekilde gerçekleştiren ve kampanyaya katılım sağlayan bir çok kullanımız mevcuttur.

Bu aşamada, aldığınız hatayı bankanıza iletmenizi ve kendilerinden bilgi almanızı rica ederim. Banka ile ilgili alınan hatalara biz müdahale edemiyoruz.

GittiGidiyor'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.
GittiGidiyor Müşteri Hizmetleri - Fatih"

Mantık bu maalesef. Var olan bir hatayı çözmeye çalışmak yerine hata yok deyip, kafayı kuma gömmek. Okuyor ama anlamıyor. Kredi kartını listelemesi gereken site kendi sitesi ama galiba uzun yazdığım için unutuyor o kısmı.

Okullarda daha çok okuduğunu anlama eğitimi ve sınavlarda daha çok okuduğunu anlama sorusu çıkmalı demek ki...

Ciddi ciddi şüpheleniyorum, kampanya var deyip milleti çektikten sonra kampanyasız seçenekle alış verişe yönlendirmek olabilir bu hataların amacı.

Ne Düşünüyorsunuz Bu Konuda:

Daha yeni Daha eski